Vores Demo Hus - Step by Step

Tilbage i 2019 byggede vi vores første demoprojekt ved hjælp af vores ReBLOCK-system for at vise dets egenskaber og designmuligheder. Projektet blev gennemført med hjælp fra flere industrielle partnere, som alle tilbød deres egne produkter og løsninger. Så vi i fællesskab kunne vise verden, hvad vi var i stand til. Simpelthen ved at implementere cirkulært designede og CO2-venlige designmetoder og byggeprodukter. Med dette projekt lykkedes det os at vise, hvordan man bygger med et reduceret klima- og miljøaftryk. I mellemtiden opfylder alle de funktionelle og komfortkrav, der stilles til en moderne bygning.

BEMÆRK: Følgende metoder og materialer er alle tilgængelige i dag. Det står dig frit for at implementere og skalere op eller ned alt efter dit projekts størrelse, hvis de matcher dit valg af byggemetode og anvendelsesformål.

Pælefundament

Et alternativ til betonfundamenter.

Store genanvendelige fundaments-stålskruer blev skruet i jorden for at skabe flere faste og bærende støttepunkter til vores opbygning.

Fundaments-stålskruerne blev monteret af en professionel entreprenør, hvilket sikrede den korrekte placering og bæreevne til projektet.

Installationstiden tælles i timer og ikke dage, da metoden ikke kræver gravearbejde.

Pælefundamentets type og synlige højde varierer afhængigt af lokale terrænforhold.

Hævet terrændæk

Gulvkassetter lavet af en træramme blev installeret oven på pælefundamentet.

Ved at hæve terrændækket fra jorden. Skabes et mellemrum mellem terræn og terrændæk, der muliggør en naturlig luftstrøm under bygningen. En luftstrøm, der holder terrændækket over tørt og sundt.

Terrændækkets forhøjede tilstand hjælper med at eliminere risikoen for at fugt og jordgasser, som radon, trænger ind i bygningen fra jorden under bygningen.

Og det tillader at overskydende overfladevand frit flyder forbi og siver ned i jorden. I stedet for at det som med et traditionelt støbt betonfundament, samler sig foran og vand derved finder vej ind i bygningen.

Første række af blokke

Den første række af ReBLOCKs blev installeret sammen med en række forankringsbånd til tagforankring og nogle føringsrør til elektriske ledninger.

Vi investerede den nødvendige tid i at placere det første lag af ReBLOCKs, da de danner grundlag for det videre arbejde i de efterfølgende lag.

At få det første lag rigtigt gør resten af op​​bygningen til en leg.

Vi forberedte også placeringen af ​​døråbninger i første række for at sikre den korrekte placering så tidligt som muligt i byggefasen.

Op, op og videre op

At opbygge væggene ReBLOCK for ReBLOCK er lige til. Læg mærke til, hvordan ReBLOCK'ene er stablet i et halv-forbandts mønster, så de griber ind i de omkringliggende ReBLOCK's.

I denne fase af byggeriet er der stor hjælp at hente i de medfølgende facadetegninger, hvor hvert enkelt ReBLOCK element er visualiseret og nummereret efter dets placering i bygningen.

Det komplette ReBLOCK-system indeholder forskellige typer ReBLOCKs til forskellige formål. Nogle er til hjørnekonstruktioner, andre til døre og vinduesåbninger osv. Og i kombination kan de samles til næsten enhver bygningsudformning.

Kun fantasien sætter grænsen.

Form som en bygning

På dette tidspunkt begynder man virkelig at kunne se omridset af demohuset. Dør- og vinduesåbninger begynder at træde tydeligt frem i strukturen. Og mængden af tilbageværende ​​ReBLOCKs, der skal installeres, er begrænset.

Vi sørgede for, at vi havde bragt alle forankringsbånd til tagforankringen korrekt op. Inde i hulrummet af ReBLOCKene.

Installation af de sidste ReBLOCKs krævede kun et simpelt stilladser at stå på.

Færdigt råhus

Installation af de sidste ReBLOCK-komponenter oven på vægstrukturen markerede færdiggørelsen af ​​råhuset.
Læg mærke til, hvordan vi har ført forankringsbåndene gennem den øverste vægplade og gjort dem klar til montering af tagkonstruktionen.

Den øverste vægplade kommer med en række præfabrikerede huller. Huller der bruges ved udfyldning af hulrummet i ReBLOCK systemet med isoleringsmateriale. ReBLOCK-systemet er designet til udfyldning med indblæst løs fyldisolering.

Løsfyldningsisoleringen skal indblæses af en professionel entreprenør, hvilket sikrede den korrekte mængde og kompakthed til projektet.

Tag på toppen

Spær og tagbeklædning monteres og lasten herfra hviler direkte af på toppladen af ​​ReBLOCK-væggen. Hele ReBLOCK systemet er bærende, og er designet til at tage lasten fra taget og eventuelle snelaster. Selv lasten fra en etageadskillelse kan bæres af væggene i ReBLOCK systemet.

Forankringsbåndene fastgøres og spændes til spærene for at sikre hele tagets forankring mod vindsug. En helt normal procedure som også anvendes ved de fleste andre byggemetoder.

Grønt tag

Som det øverste lag af tagkonstruktionen satte vi et grønt tag.
Det grønne tag består af sedumplanter placeret i kassetter, hvilket gør dem ret nemme at montere.

Sedum kassetterne blev lagt direkte oven på tagbeklædningen af ​​bitumenpap, som vi monterede som underlag til sedum tagbeklædningen. Ingen skruer eller anden fiksering var påkrævet.

Et sedum tag har evnen til at optage meget regnvand. Denne evne hjælper med til at reducere vandbelastningen på tagrender og nedløbsrør under kraftige regnskyl.

Facadebeklædning

Som yderbeklædning til dette projekt valgte vi at bruge facade shingels af akacietræ. Akacietræ er en selvimprægnerende træsort og er derfor ideel til brug som yderbeklædning.

Beklædningen monteres som en ventileret facadebeklædning, hvilket betyder, at den monteres på afstandslister, der holder den på afstand af råhusets yderpanel.

Denne ventilationsspalte hjælper med at udtørre beklædningen hurtigere efter vandpåvirkning fra regn. Det forlænger beklædningens levetid.

Denne type facadebeklædning er blot ét eksempel af mange mulige som kan anvendes som beklædning på et råhus lavet af ReBLOCKs.

Indvendig beklædning

Som indvendig beklædning valgte vi at bruge en fibergipsplade, da den er robust og velegnet som underlag til ophængning af møbler og andre genstande på væggen.

Skruer kan skrues direkte ind i fibergipspladen og optage store laster uden yderligere tiltag.

Fibergipsen er ret enkel at arbejde med. Alle pladekanter skal blot skrues og limes og så er pladen klar til næste overfladebehandling.

Fibergipspladen monteres typisk på afstandslister monteret på indersiden af ​​ReBLOCK systemet. Afstandslisterne skaber et hulrum, hvori el-kabler og vandførende rør kan føres og skjules langs væggen, hvilket gør det nemt at lave strøm- eller vandudtag, hvor det er nødvendigt.

Puds og maling

Tid til det sidste overfladelag.

I dette projekt har vi valgt at påføre en lerpuds på fibergipsvæggene. Lerpuds er en naturligt farvet lerpuds uden opløsningsmidler, ideel til brug på indendørs vægoverflader.
Lerpudsen kan påføres med flere forskellige teknikker, der efterlader dens overflade med forskellige udtryk. Lige fra næsten helt glatte til mere ru overflader med klare strukturer i.

Til sidst blev der lagt en lermaling ovenpå lerpudsen.

Kombinationen af ​​de to lerprodukter har efterladt bygningen med et meget behageligt indeklima. Et indeklima, som vi vægter højt, hver gang vi er i bygningen. Du skal opleve det for at forstå det.

Gulvbelægning

Installationen af gulvet på vores ReDECK gulvkassetter er ret traditionelt. Ikke noget særligt her. I dette projekt lagde vi en gulvpap ud direkte oven på ReDECK-kassetten. Og oven på gulvpappet, vores trægulv.

Gulvet du ser her er faktisk lavet af bambustræ. En trægulvstype, der er slidstærk og fås i flere forskellige farvevarianter.

Indflytning

Når alle overflader er færdige fra inderst til yderst af ​​huset, kan man ikke engang se, at bygningen består af ReDECK og ReBLOCK komponenter.

Det ser vi som en positiv ting, da vi derved ikke er indgået et kompromis, blot fordi man vælger at bruge vores byggesystemer.

Slutproduktet er identisk med det, man ellers ville stå tilbage med, som hvis bygningen var bygget på en mere traditionel måde.

Ved at bruge vores produkter står du i stedet tilbage med en bygning, der er mere CO2-venlig, cirkulært designet og genbrugelig, i modsætning til mere traditionelle byggemetoder, der typisk kommer med et større CO2-fodaftryk og er bygget på måder, der gør det svært at genanvende ressourcerne der er indbygget i projektet.

Det færdige demo hus

Besøg det på:

Lysholt Allé 8

7100 Vejle

Danmark